Purple Bead Embroideried Hair Barrette/ Violetne helmestikandis juukseklamber

Proovisin midagi uut: juukseklamber helmestikandiga. Olin seda ideed enne ka mõelnud teoks teha, aga  kuidagi keeruline näis. Nüüd oli vaja teha üks sünnipäevakingitus ja klambri jaoks tundus paras hetk olevat.  Nuputasin tükk aega, kuidas seda metallist klambriosa tikandiga ühendada nii, et tagakülg ka ilus oleks. Uurisin netist, aga selle kohta õpetusi ei leidnud, ei eesti ega inglise keeles. Nägin küll lihtsalt külge õmmeldud variante, aga see ei tundunud eriti ilus ja viimistletud. Lõpuks hakkasin lihtsalt otsast peale : võtsin juukseklambri osadeks (teadmata,kas pärast jupid kokku ka saan :) ), lõikasin tagaküljel olevale kunstnahale õigetesse kohtadesse  4 0,5cm auku ning venitasin üle metallist “juppide”. Õnneks on kunstnahk piisavalt tugev, et venitamisele vastu pidada. Vahele panin liimi E6000. Kõik läks üllatavalt ladusalt ja klambri tagakülg jäi ilus puhas ja korrektne.

Tikkimisel kasutasin alusena Nicoles Bead Backing– nimelist materjali. Hea tugev ja erinevates värvides. Niit oli tumelilla Toho One G. Tahuliste klaaskameede suurused on 18x25mm ja 13x18mm. Helmed: 4mm klaaspärlid, Miyuki Delica seemnehelmed 11/0 (toon DB-0281), Toho helelillad seemnehelmed 15/0, helelillad Superduod, mille vahel mõned ploomilillad 9/0 seemnehelmed ja ääres ploomilillad seemnehelmed 11/0. Tagakülg on kunstnahast Ultra Suede

Nagu vahel elus ikka, oli klambri tegemine palju kergem, kui alguses arvata võis, oli lihtsalt vaja otsast peale hakata. Nüüd võiks neid veelgi teha. :)

Bead Embroideried Hair Barrette

Bead Embroideried Hair Barrette Back

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.


− üks = neli